- Oggetto:
- Oggetto:
Food Law
- Oggetto:
Food Law
- Oggetto:
Anno accademico 2024/2025
- Codice attività didattica
- GIU0634
- Docente
- Roberto Caranta (Titolare del corso)
- Corso di studio
- Laurea magistrale a ciclo unico in Giurisprudenza - a Torino (D.M. 270/2004) [f004-c501]
Laurea in Global Law and Transnational Studies - a Torino (D.M. 270/2004) [0707L31] - Anno
- 3° anno, 5° anno
- Periodo
- Secondo semestre
- Tipologia
- Affine o integrativo
- Crediti/Valenza
- 6
- SSD attività didattica
- IUS/10 - diritto amministrativo
- Erogazione
- Tradizionale
- Lingua
- Inglese
- Frequenza
- Facoltativa
- Tipologia esame
- Orale
- Oggetto:
Sommario insegnamento
- Oggetto:
Obiettivi formativi
Understanding the interplay between different layers of regulation and the main principles of EU food law
- Oggetto:
Risultati dell'apprendimento attesi
Understanding the interplay between different layers of regulation and the main principles of EU food law
- Oggetto:
Programma
The course will focus on the interplay between different layers of regulation and the main principles of EU food law throught the following steps:
- Food law international sources
- Food law v. international trade law
- SDGs and food law
- Focus1: hormone beef
- Focus2: OGM
- EU food law and EU environmental law
- Focus3: the precautionary principle
- EU food safety law
- Wine anyone?
- Oggetto:
Modalità di insegnamento
Socratic method and case studies
- Oggetto:
Modalità di verifica dell'apprendimento
Interview and case presentations
Testi consigliati e bibliografia
- Oggetto:
Bernd van der Meulen and Bart Wernaart (eds) EU Food Law Handbook - European Institute for Food Law series, Volume 13, 2020 https://www.wageningenacademic.com/doi/book/10.3920/978-90-8686-903-9 first 8 chapters
- Oggetto:
Note
aa: 2024/25:
- in Global Law: TAF C, III year
- in Laurea magistrale a ciclo unico (Giurisprudenza): TAF R, V year- Oggetto: